per compartir reflexions, pensaments, teories, sensacions, sentiments, dubtes, creacions... al voltant de l'apassionant món del llenguatge humà i de les llengües.

dimarts, 27 de novembre de 2012

el perquè de jugar en català

A través del joc succeeixen moltes coses. El joc envolta la vida de les criatures, els ajuda a créixer, els permet representar papers, provar de ser, fer veure que són algú altre, imaginar-se que viuen altres vides.

Amb els jocs aprenen a seguir regles, també a inventar-se’n i a posar-se d’acord amb els altres, aprenen a guanyar i a perdre. El joc és, per a molts especialistes en desenvolupament infantil, probablement una de les activitats més fonamentals al llarg de la vida.

A més a més, els jocs són potents transmissors de valors, de coneixements, de la tradició. Vet aquí doncs la importància que té el fet que disposem de jocs i joguines en català, perquè els infants coneguin la realitat del seu entorn, perquè puguin parlar en la seva llengua en aquests moments de vital importància del desenvolupament, perquè s’apropin i frueixin amb les tradicions del nostre país.

Però… quantes joguines teniu que siguin en català, quants jocs que es desenvolupin en el nostre entorn, quants videojocs en què els personatges es comuniquin en la nostra llengua, quantes nines que parlin el nostre idioma?

...

Vaig escriure aquest post al bloc de l'ARA per informar que aquest dissabte 1 de desembre és la 9a Festa per al Joc i la Joguina en Català a l'Arc de Triomf de Barcelona que organitza la Plataforma per la Llengua. Aquí podeu llegir-lo tot: http://blogspersonals.ara.cat/elcatalasuma/