per compartir reflexions, pensaments, teories, sensacions, sentiments, dubtes, creacions... al voltant de l'apassionant món del llenguatge humà i de les llengües.

dimecres, 17 d’abril de 2013

ActiLinguA, sabors del món amb Gràcia [versió lletraferits]

Com es diu d'aquell vi de baixa graduació, de gust una mica aspre i de vida curta, que s’obté de raïms que per causes meteorològiques no han madurat normalment?
I d'aquella carn marinada, generalment de be, que es cou en un ast vertical que es fa girar, i que se serveix tallada a tires, sovint com a farciment d'entrepà, típica del Pròxim Orient?
[repicar de tambors]

txakolí, xakolí, xacolí...?

shawarma, shauarma, xauarma...?

Ahir no us responia les preguntes i seria lleig que avui també us deixés de la mateixa manera. Així que...

[repicar de tambors]...Primera pregunta, resposta correcta: xacolí!

Segona pregunta, resposta correcta: xauarma!

Si voleu saber més de manlleus en el món de la gastronomia, alhora que coneixeu uns locals molt interessants on tenen aquests plats i productes, mentre passem una estona passejant per carrers i places de Gràcia, descobrint tambe què ens n'amaga el nomenclàtor i unes quantes curiositats (lingüístiques) més, no dubteu a fer la...
nova
A C T I L I N G U A

activitats i llengua
[versió lletraferits]

Sabors del món amb Gràcia

  • Caminem per alguns carrers de la Vila de Gràcia i coneixem alguns locals/restaurants interessants, amb valor afegit, autèntics sabors del món.
  • Parlem, comentem, pensem, reflexionem sobre els noms dels restaurants, dels carrers i de les places, sobre els noms de plats i begudes, sobre el barri i sobre curiositats.

-Adjectius i gentilicis, per a tipus de cuina, de menjar i persones Només es diu siri, etíop...?
-Vocabulari de menjars, plats, begudes Com es diuen correctament els plats que trobem a restaurants siris, mexicans, bascos...?
-Sorpreses que ens amaguen alguns noms de restaurants, carrers i places: plaça del Diamant i carrer de L'Or, Gasterea, Salambó, Gado Gado, Torrent de les Flors...

Més informació a actilingua o al meu correu electrònic: estela.bayarri@gmail.com
[imatge: Cantina Machito, carrer Torrijos, a TripAdvisor]

Pots conèixer una altra faceta meva, el meu bloc de nutrició: "vida de sabor autèntic".